Nu am abordat până acum acest subiect, însă intră în responsabilitatea de tată activ să vă spun că dragostea față de cei importanți din viața noastră nu se manifestă doar prin gesturi de tandrețe, ci și prin grija pe care le-o purtăm. Trebuie să recunosc, eu nu sunt șofer activ și nu știu dacă voi fi, însă Simo este cea care conduce în familia noastră și știu cât este de importantă pentru ea siguranța atunci când plecăm cu mașina.

Nu voi discuta despre cum trebuie să conducem conduceți pentru că este de la sine înțeles că prudența ar trebui să caracterizeze orice șofer, însă vreau să vă atrag atenția asupra pericolelor pentru cei mici dacă noi, părinții, nu luăm măsuri.

Așadar, știați că…

  • accidentele rutiere sunt principala cauză de deces la nivel mondial pentru copiii cu vârste între 5 și 14 ani?
  • 900 de copii au murit în România în ultimii 5 ani din cauza accidentelor rutiere?
  • 83% dintre copii scapă nevătămați din accidente rutiere datorită scaunelor speciale?
  • piticii care nu sunt protejați cu echipament de siguranță sunt de 7 ori mai expuși riscului de a fi răniți într-un accident rutier?

Vă mărturisesc cu cea mai mare sinceritate: nici eu nu știam statisticile acestea, dar le-am aflat de curând în cadrul cursului Ghidul părintelui responsabil la volan organizat de Academia Titi Aur. Și pentru că știu că printre cititorii blogului sunt și mulți șoferi, m-am gândit că ar fi util să împărtășesc cu voi această experiență.

Prima parte a cursului este mai degrabă teoretică – cea în care aflăm informațiile despre care vă povesteam mai sus. În plus, evenimentul creează un context potrivit pentru a dezbate practicile periculoase de condus, dar și modul în care trebuie să ne pregătim pentru o deplasare cu mașina. Partea și mai interesantă vine ulterior: cea în care participanții învață cum să monteze scaunul de copii sau înălțătorul în funcție de sistemul de prindere, dar și cum trebuie acționat în cazul nefericit de accident.

Așadar, dragi părinți, în caz că aveți vreodată un weekend fără program și care nu știți cum să vă petreceți timpul liber, vă recomand să încercați cursul pentru binele și siguranța celor mici în mașină. Responsabilitatea la volan este foarte importantă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *