Într-una din zilele când noi ne întrebam cum ar fi fost acum dacă aveam doi copii, Flavia ne-a spus că ea ar avea grijă de surioara ei (pentru că posibilitatea de a avea un frate nici nu există în viziunea ei), mami ar spăla vasele, iar tati ar avea grijă de jucăriile bebelușei. Recunosc! Nu prea mi-a displăcut o astfel de împărțire a responsabilităților.

Dar toată întâmplarea aceasta mi-a amintit de prima situație în care am rămas singur cu Flavia. Ca un tată implicat și un soț perfect ce sunt (măcar aici să mă laud 😛), am încercat să îi ofer soției mele cât am putut de des momente în care să își încarce bateriile în afara casei sau, mai bine zis, departe de noi.

Prima dată când am rămas singur cu Flavia, deși păream plin de încredere, trebuie să vă spun că în realitate mi-a fost foarte teamă. Nu aveam mari emoții când mă gândeam la o întâlnire cu un scutec plin, ci la faptul că nu aș putea să liniștesc plânsul „acela de foaaaameee”, ea având o alimentație 100% naturală și la cerere. Am fost curajos și… după maxim o oră am sunat-o pe Simona, care era în oraș cu fetele, și am rugat-o să vină acasă. Era clar că ieșirile acestea scurte aduceau multe frustrări soției mele, sentimente de neputință pentru mine și, în general, un soi de disconfort în relația noastră.

Însă pentru că eram psiholog și conștientizam importanța construirii unui atașament securizat prin momente de 1:1 cu Flavia, nu am stat pe gânduri și am achiziționat o pompă de sân (normal, pentru Simona, nu pentru mine😅). Mă credeți sau nu, vă spun sincer că ne-a fost de super folos. Acele momente în care o țineam în brațe pe Flavia și puteam să o hrănesc cu biberonul plin cu lapte matern ne-au ajutat să construim o relație puternică și de siguranță, iar Simo au ajutat-o să nu se rupă total de activitățile ei cotidiene dinainte de sarcină. Ba chiar a făcut și școala de șoferi în acea perioadă!

De atunci introduc pompa de sân în top 3 obiecte must have pentru viitorii părinți. Sigur, cu un search pe Google găsiți multe modele, dar eu vă recomand să fiți atenți să comandați produse de calitate care să nu creeze disconfort pentru mamă.

De exemplu, pompa Nuk Nature Sense poate fi o opțiune dacă sunteți pe punctul de a deveni părinți.

Ca mine și mulți alții, echipa Nuk încurajează implicarea activă a taților în viața copiilor mai ales în perioada alăptării prin oferirea unei game largi de produse de calitate certificate la nivel internațional, ușor de folosit și sigure. Sper că subiectul de astăzi v-a fost sau o să vă fie util la momentul potrivit. Mă bucur să fiu parte a campaniei „Mama alăptează, tata se informează!” inițiate de Nuk România cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării și să vă spun fără niciun secret că și eu susțin alăptarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *