„Și tu ești special! Ai buline.”

„Nu-mi plac. Decât un melc cu buline, mai bine să fiu ca tine!”

În ultimul timp am început să fiu mai blând cu mine. Ca mulți alții, mereu eram nemulțumit de ceva. „Cu siguranță puteam să răspund în alt fel, cu siguranță aș fi putut fi mai bun” și, uite așa, lista poate continua. Pentru că astfel de convingeri nu m-au ajutat foarte mult de-a lungul timpului, am ajuns să îmi doresc să fac această schimbare (la care, recunosc, încă mai lucrez). Cu atât mai mult, ca părinte, îmi doresc ca Flavia să trăiască bucuria de a se accepta așa cum este.  

Pentru a-i fi mai ușor să înțeleagă aceste lucruri, i-am făcut cunoștință cu personajul Melciulcă. El are o culoare specială și se simte diferit de ceilalți, lucru care îl face să fie mereu trist. În timpul călătoriei lui, Melciulică cunoaște tot felul de personaje care îl ajută să se accepte și să vadă diferențele în mod pozitiv. Dar nu vă spun ce face exact… vă las pe voi să descoperiți.

Flavia a fost foarte încântată de faptul că la sfârșitul cărții, pe ultima pagină, a avut de realizat câteva activități faine. Mie cel mai mult mi-a plăcut activitatea de a fi explorator în propria curte!

Dani (așa cum îi spun toți cei care o cunosc) și Alina Oancea au pregătit cartea cu mare atenție pentru cei mici. Cu o viziune aparte, Dani a gândit această carte în așa manieră încât să fie atractivă, utilă pentru copii și să poată fi folosită și în cadrul activităților din grădinițe sau școli.  

Încă un secret mai am să vă împărtășesc: am înțeles că aventurile lui Melciulică sunt încă la început! Călătoria lui continuă (și în viitoare ediții)!

Așa că nu mai așteptați! Adoptați-l pe Melciulică în biblioteca piticilor voștri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *