Spunem de cele mai multe ori că tatăl este cel care disciplinează sau care stabilește regulile în relația cu fetele. Sigur, tatăl poate să facă acest lucru, dar mai important și mai sănătos pentru dezvoltarea fetei este ca el să îi arate cât de mult o iubește. Știu că sunt bărbați cărora le este dificil să facă acest lucru și, din acest motiv, îți propun un plan simplu prin care orice tată se poate apropia de fiica lui și îi poate demonstra cât de mult ține la ea.

Așadar, îți recomand să pui în practică în mod constant următoarele idei:

1. Spune-i frecvent pentru ce o apreciezi. Dacă știi că ești tipul de tată care nu se prea pricepe sau căruia nu îi place să își manifeste afecțiunea fizic, atunci singura opțiune este să îți găsești cuvintele și să o apreciezi cât de des poți. Încearcă să faci asta nu doar referindu-te la trăsăturile ei fizice cât și la modul în care ea gândește sau simte!

2. Dezvoltă diverse ritualuri alături de ea. De exemplu, când era mai mică, îi citeam povești în fiecare seară Flaviei. Acum își dorește să îi citească Simo, dar știe că alături de mine iese afără pentru o întrecere cu bicicletele sau cu trotinetele. Puteți alege orice activitate pe care să o faceți în mod constant împreună și prin care să îi oferi fizic și verbal afecțiune.

Citește și:

Relația tată – fiică, o legătură vitală pentru o dezvoltare sănătoasă

3. Identifică modul prin care ea se apropie de tine pentru a-și manifesta afecțiunea și oglindește-l în felul în care îți manifești tu dragostea față de ea. Așa va fi cea mai fericită!

4. Realizați activități fizice împreună. Prin structura noastră genetică, noi, bărbații, suntem mult mai buni în a interacționa fizic cu cei mici. Ne pricepem, mai degrabă, să îi alergăm, să facem „avionul” sau să îi cărăm în spate.

5. Fii atent la comportamentul mamei. Dacă îți este mai ușor, observă cum interacționează mama cu fetița voastră și încearcă ușor, ușor să te implici în activitățile lor. Nu trebuie să faci nimic forțat sau să insiști. În plus, partenera ta te poate ajuta cu niște mesaje drăguțe pentru cea mică astfel încât să poți menține o relație caldă între voi.

Acestea sunt doar câteva idei care te vor ajuta; sigur mai sunt și altele. Indiferent de felul în care îți exprimi dragostea (prin ceea ce spui sau, din contră, prin ceea ce faci), un lucru este cert: fiicele au nevoie de atenție din partea taților și de siguranța că ei sunteți gata oricând să renunțe la orice pentru ele. Și nu uitați: tăticii implicați au o contribuție importantă la modul în care fetele devin femeile sigure de mâine.

Spor!

One thought on “5 idei prin care îți poți manifesta afecțiunea față de fiica ta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *