Au trecut deja patru săptămâni de când Flavia s-a împrietenit cu Angela, profa ei de pictură. Deși este cea mai mică din grupă, se pare că este extrem de încântată de aceste întâlniri, așa că am să vă povestesc și vouă mai multe detalii!

Participarea la acest atelier a început ca o joacă și, deși la început a avut emoții mariiii și îmi spunea că îi este puțin teamă (apropo, să știți că teama de nou, de contexte și situații noi este ceva firesc), acum deja mă întreabă: „Tati, mâine am pictură online?”.

Așa că iat-o deja în cea de-a doua lună de curs. Sunt tare mândru că a reușit să învețe culorile de bază (roșu, galben și albastru) și cum să așeze corect un desen în pagină. 😊 Mai avem de exersat partea de combinare a culorilor și umbra desenului, dar oricum cred că se va descurca mult mai bine decât mine la școală, la ora de abilități plastice.

Ce îmi place mie la aceste Ateliere Colorate? Dincolo de faptul că am și eu o pauză de vreo oră și ceva, determinarea Angelei de a-i ajuta pe copii să își dezvolte creativitatea mă încântă foarte tare! Îi încurajează mereu să experimenteze, să înțeleagă că în artele plastice nu există greșeli și că din orice presupusă „greșeală” poate ieși ceva foarte frumos! Un alt lucru fain este faptul că nu încurajează competitivitatea între participanți; toți au ocazia să arate ce au realizat fiind stimulați, în egală măsură, să își continue ideea și astfel să creeze o operă originală.

Ce îi place Flaviei la Ateliere Colorate? A fost foarte încântată de trusa de pictat pe care a primit-o! Desigur, avea și acasă acuarele, pensule și hârtie, dar nimic nu se compară cu cele primite! Apoi, faptul că în timpul întâlnirilor Angela îi oferă atenție fiecărui participant este un lucru care o încântă pentru că simte că primește atenția de care are nevoie!

Citește și:

40 de activități pentru tine și copilul tău în vacanța de Crăciun

Acum, dincolo de toate aspectele acestea subiective – “îmi place/nu îmi place”, stimularea copiilor prin pictură încă de la vârsta preșcolară are multe avantaje în dezvoltarea lor. Mai exact, sunt dezvoltate funcțiile cognitive prin faptul că cei mici sunt puși să reconfigureze tot ce îi înconjoară prin desen. Dezvoltarea abilităților emoționale este un alt beneficiu adus de artele plastice în rândul copiilor, aceștia având posibilitatea ca prin forme și culori să scoată la suprafață trăiri și experiențe pe care nu le pot verbaliza.

Așa că nu mai stați pe gânduri! Dacă vreți să faceți un copil fericit de Moș Nicolae, puteți să îi oferiți în dar participarea la Ateliere colorate! Și dacă nu mă credeți pe cuvânt vă las câteva dovezi cu Flavia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *