Ca tată de fată, am avut mereu intenția să realizez articole prin care să încurajez tăticii să se implice activ în viața fetelor lor. Știu că ceea ce facem noi acum va avea consecințe pe termen lung și, cum nimeni nu este perfect, cred că este important să facem totul cât putem noi de bine, atât ca tată, cât și ca partener. 

Știu că a fi părinte nu este o activitate ușoară și că de multe ori ne simțim legați de mâini și de picioare în interacțiunile cu copiii noștri. Pentru a veni în sprijinul vostru, las mai jos 5 idei după care vă puteți ghida.

1. Fii un model de bărbat

Ca tată trebuie să te gândești să fii mereu genul de bărbat pe care orice femeie l-ar căuta pentru a forma o familie. Demonstrează respect, dragoste, oferă cadouri, fă ca fiecare zi să pară una specială, astfel încât fiica ta, când va crește, să nu se mulțumească cu mai puțin decât ceea ce i-ai oferit tu. Ea te urmărește mereu, așa că este important să fii consecvent cu aceste gesturi față de ea și de mama ei, pentru că în acest mod învață tipul de relație romantică pe care și-o va dori. 

2. Dezvoltă-i stima de sine 

Un tată bun ar trebui să scoată în evidență toate talentele fiicei sale și, de asemenea, inteligența și frumusețea ei interioară. Este util să îi amintești că frumusețea nu stă doar în exteriorul ei. Punând accent pe realizările ei, o ajuți să se iubească și chiar să le sărbătorească. Pentru a deveni o femeie sigură, este important să o ajuți să își vadă și să își accepte defectele. 

3. Accept-o așa cum este 

Asigură-te că știe că se poate baza pe tine în orice moment. Oferă-i timp, fă-o să se simtă iubită și arată-i prin ceea ce faci că o accepți așa cum este ea. În timp, și ea va învăța să se iubească indiferent de culoarea părului, înălțimii sau de culoarea pielii. Vorbește cu ea și ascultă ce are de spus, oricât de pueril ți s-ar părea mesajul ei. Doar așa va știi că este importantă și specială pentru tine și îi vei câștiga încrederea. 

Citește și: Cinci posibile cauze ale anxietății la copii

4. Ajut-o să se simtă în siguranță 

Gândește-te puțin! Dacă acum, alături de tine, fiica ta se simte în siguranță, ea va deveni o femeie care va înfrunta lumea întreagă cu încredere și va fi pregătită să facă față oricărei situații din viața reală. Astfel, o înveți să fie puternică și se va putea face auzită, indiferent unde și cu cine este. 

5. Învaț-o lucruri utile 

Ceva foarte valoros ce îi poți oferi fiicei tale este să petreci timp de calitate cu ea și să o înveți lucruri utile. Învaț-o un sport (să meargă pe role, pe bicicletă), arată-i cum poate să repare lucruri simple, învaț-o cum să își exprime emoțiile și cum să ia diverse decizii. De asemenea, este important să o ajuți să învețe din greșeli și să vadă că ceea ce face are anumite consecințe. 

Toate acestea pot fi obiectivele ambilor părinți sau doar a unuia dintre ei.

Până la urmă nu contează cine, ce face. Important este să creștem copii capabili să fie fericiți și să își îndeplinească toate visele. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *