Sunt Andrei Ionel Mocanu și cred că cea mai importantă calitate a mea este că sunt un tată activ pentru fetița mea, Flavia. Sunt psiholog și psihoterapeut cognitiv comportamental cu o experiență de peste 15 ani în lucru cu copiii și părinții. Încă de când eram foarte mic am știut că am să lucrez cu copii; nu îmi era foarte clar ce profesie voi avea, astfel că mă visam cum coordonam grupurile de copii ca educator, învățător sau profesor. În facultate, cand am descoperit psihologia copilului și educația parentală, am hotărât să devin „psiholog pentru copii și părinți”.

În mai 2016 am devenit tată, ceea ce avea să mă împlinească și să conducă spre un proces și mai amplu de dezvoltare atât personală,  cât și profesională. Până atunci credeam înțeleg părinții și că îmi este ușor să identific ce simt și cât de greu le este în anumite momente dificile; i-am înțeles cu adevărat abia după ce am devenit și eu părinte.

Atât ca tată, cât și ca specialist, pentru mine a fost importantă formarea continuă. De-a lungul timpului, am obținut acreditări internaționale ca facilitator al programelor de parenting: Triple P (Positive Parenting Program), 1, 2, 3 Magic, Cercul siguranței și programe destinate copiilor precum Metoda Kid’s skills.

În timp, am făcut și balet, și dans contemporan sau popular, am gătit, mi-am făcut manichiura, am învățat să fac și codițe, iar lista poate continua. Și da, toate acestea s-au întâmplat doar în ultimii 3 ani de când sunt tată de fată. Mă mândresc cu asta pentru că sunt un tată activ, cu multă energie, cu chef de joacă și cu o dorință enormă de a sta cât mai mult cu fetița și soția mea.

Îmi place să lucrez cu grupurile de copii, dar și de adulți (părinți sau profesori) într-o manieră cât mai nonformală. Am organizat sute de grupuri pentru copii pe diverse tematici (dezvoltare personală – abilități socio-emoționale, bullying, educație pentru sanatate, etc); pentru profesori am susținut cursuri de formare pe teme precum managementul comportamentelor, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, bullying sau educație sexuală.

Indiferent că ești tată, soț, învățător sau profesor îmi doresc să găsești aici informații de calitate care să îți ușureze munca, să îți normalizeze cumva situațiile prin care treci și să te ajute să îți îmbunătățești relațiile cu cei mici. Sigur, și doamnele sunt așteptate să se bucure de informațiile de aici pentru a-i înțelege mai ușor pe soții lor și a ști cum să îi implice mai mult în viața copiilor lor.